Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Atelier de pictură pe ceramică destinat pacienților

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie Iași și cu Asociația Bolnavilor de Cancer, organizează la Palatul Culturii, în data de 16 septembrie 2023, cu începere de la orele 14.00, un nou atelier destinat pacienților oncologici.
După două activități creative derulate online, mâine va avea loc prima întâlnire față în față, cu tema „Ceramica pictată a culturii Cucuteni”. În acest cadru, persoane suferinde aflate în faza de tratament sau post-tratament alături de însoțitorii acestora vor lua contact în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei cu arta civilizației Cucuteni. Apoi, în Sala de educație muzeală, participanții inspirându-se din motivele decorative eneolitice observate în contextul expozițional, vor decora un obiect ceramic ce le va rămâne ca amintire.
Grupul de pacienți participanți la atelier beneficiază de coordonarea de specialitate oferită de d-na psiholog dr. Roxana Postolică.

Astfel de demersuri au rolul de a consolida rolul social și chiar afectiv al culturii și de a accesibilizapatrimoniul, în concordanță cu obiectivele formulate în contextul ACREDITĂRII ERASMUSpentru perioada 2021-2027 (cod2020-1-RO01-KA120-ADU-095246) obținute de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași.

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.