Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Conferința anuală a Comisiei Internaționale de Istorie a Orașelor

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi anunță, în calitatea sa de partener, desfășurarea la Iași a conferinței anuale a Comisiei Internaționale de Istorie a Orașelor, care va avea loc în perioada 18-20 septembrie 2023.
Înființată încă din 1955 (https://www.historiaurbium.org/), cu scopul de a facilita contactele între istoricii orașelor și de a crea o serie de instrumente de cercetare în acest vast domeniu de cercetare, Comisia este una din cele mai active dintre structurile afiliate Comitetului Internațional de Științe Istorice, care organizează la fiecare cinci ani un congres, o amplă și de înalt nivel reuniune științifică a cercetătorilor Istoriei din lume.
Întâlnirile anuale ale Comisiei includ conferințe științifice axate pe teme speciale, în acest an conferința anuală a Comisiei Internaționale de Istorie a Orașelor organizată la Iași fiind axată pe „Medierea ordinii urbane”. Vor prezenta comunicări istorici din Finlanda, Polonia, Norvegia, Austria, Cehia, Lituania, Elveția, Slovenia, Ucraina (online) și România. Dintre aceștia amintim pe cunoscutul istoric al orașelor Peter Clark, de la Universitatea din Helsinki, dar și Președintele Comisiei, profesorul Roman Czaja din Polonia, alături de Secretarul general, doamna Irena Benyovsky Latin din Croația.
Evenimentul este organizat de Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu sprijinul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iași și Comisiei de Istorie a Orașelor din România.
Reuniunea științifică se va desfășura luni, 18 septembrie 2023, la Palatul Culturii, în Sala „I. D. Berindei” (ora 12.00) și marți, 19 septembrie, respectiv miercuri, 20 septembrie 2023, la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași ( ora 9.30).

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.