Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Back to all Post

Sesiune de achiziții de artă contemporană 2024 – Muzeul de Artă din Iași

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași este unul dintre muzeele beneficiare ale sesiunii de achiziții de artă contemporană 2024, organizate de Ministerul Culturii.

În acest an, Ministerul Culturii acordă 1.500.000 de lei pentru completarea colecțiilor administrate de Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu și Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași, cu un buget alocat de câte 500.000 de lei pentru fiecare dintre instituții. Sesiunea de achiziții 2024 se va desfășura simultan în cele trei muzee.

Membrii comunității artistice din România și din diaspora sunt încurajați să participe la sesiunea de achiziții opere de artă 2024, sistemul de participare și selecție incluzând claritatea criteriilor și a modului de întocmire a dosarului, probitate și transparență a selecției.

Lucrările achiziționate vor fi accesibile publicului printr-o serie de expoziții realizate la sediul muzeelor și itinerate în țară, prin parteneriate cu alte instituții.

Anunțul oficial este publicat pe site-ul Ministerului Culturii, aici: „Se deschide sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024!”

Vă rugăm să regăsiții detalii, în documentele alăturate:

 

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.