Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția temporară „Citadela naivilor. Calistrat”

24 mart. 2021 - 11 apr. 2021

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează la Palatul Culturii din Iași, în perioada 25 martie – 11 aprilie 2021, expoziția temporară „Citadela naivilor. Calistrat”.

Seria evenimentelor „Citadela naivilor”, inițiată de Muzeul Etnografic al Moldovei cu scopul de a pune în valoare lucrările de artă naivă și pe creatorii acestora, continuă cu o expoziție care îl readuce în atenția publicului pe Calistrat Robu. Născut în 1952, artistul a început să picteze încă de când era elev. După o primă participare la o expoziție de grup (1976), Calistrat Robu este prezent pe simeze, în numeroase expoziții personale și de grup, la Iași, București, Bacău, Pitești, Chișinău, dar și în străinătate, la Madrid, New York, Viena, Paris. De asemenea, lucrările sale se regăsesc în colecții particulare din România, Statele Unite ale Americii, Thailanda, Germania, Italia, Franța.

Expoziția „Citadela naivilor. Calistrat” cuprinde aproximativ 40 de lucrări concepute de artist în ultimii 35 de ani, majoritatea de dimensiuni mari și realizate în tehnica ulei pe pânză, înfățișând, prin imaginile-cheie, cu implicații străvechi și prin cromatica rafinată, teme atât din lumea rurală, cât și din cea urbană.

Vernisajul va avea loc joi, 25 martie 2021, ora 13.00 și va putea fi urmărit live, pe pagina: www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultima intrare), cu respectarea normelor sanitare impuse în această perioadă.

  • Data: 24 mart. 2021 - 11 apr. 2021
  • Locație:Muzeul Etnografic al Moldovei
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.