Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Memoria sunetului. Suporturi de înregistrare în diversitate”

18 sept. 2020 - 30 dec. 2022

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași reunește aproximativ 100 de piese reprezentative din domeniul muzicii mecanice, într-o nouă expoziție: „Memoria sunetului. Suporturi de înregistrare în diversitate”.

Deschisă cu ocazia celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice – FIMM (septembrie 2020), expoziția este însoțită de roll-up-uri de prezentare, realizate într-o formă grafică deosebită, în care sunt descrise principalele tipuri de accesorii tip suport etalate.

Piesele au fost selectate din colecția de „Înregistrare și redare a sunetului” și prezintă în mod cronologic evoluția înregistrării și redării sunetului, de la cilindrul cu știfturi, la banda magnetică. Funcționarea în bune condiții a aparatelor muzicale din această expoziție a fost asigurată de Mircea Gheorghiu, Ion Cristea și Victor Grecu, specialiști de la Centrul de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Curatori: muzeograf Camelia Elena Pralea, muzeograf Teodora-Camelia Cristofor, conservator Celia Iacob.

  • Data: 18 sept. 2020 - 30 dec. 2022
  • Locație:Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.