Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Memoria sunetului. Suporturi de înregistrare în diversitate”

18 sept. 2020 - 30 dec. 2022

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași reunește aproximativ 100 de piese reprezentative din domeniul muzicii mecanice, într-o nouă expoziție: „Memoria sunetului. Suporturi de înregistrare în diversitate”.

Deschisă cu ocazia celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice – FIMM (septembrie 2020), expoziția este însoțită de roll-up-uri de prezentare, realizate într-o formă grafică deosebită, în care sunt descrise principalele tipuri de accesorii tip suport etalate.

Piesele au fost selectate din colecția de „Înregistrare și redare a sunetului” și prezintă în mod cronologic evoluția înregistrării și redării sunetului, de la cilindrul cu știfturi, la banda magnetică. Funcționarea în bune condiții a aparatelor muzicale din această expoziție a fost asigurată de Mircea Gheorghiu, Ion Cristea și Victor Grecu, specialiști de la Centrul de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Curatori: muzeograf Camelia Elena Pralea, muzeograf Teodora-Camelia Cristofor, conservator Celia Iacob.

  • Data: 18 sept. 2020 - 30 dec. 2022
  • Locație:Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.