Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Industria casnică textilă”

10 nov. 2023 - 30 iun. 2024
Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, organizează la Palatul Culturii, în perioada 10 noiembrie 2023 – 30 iunie 2024, expoziția „Industria casnică textilă”.

Dedicată împlinirii a 80 de ani de la înființarea muzeului, expoziția aduce în atenția publicului colecția de unelte și instalații țărănești, folosite în prelucrarea fibrelor textile vegetale (in, cânepă) și a celor de natură organică (borangic, lână, păr). Printre exponate se regăsesc scârleici, ragile, darace, meliță, fuioare, furci și roți de tors, fuse și drugi, rășchitoare și vârtelnițe, urzitorul, ghergheful  și stativele, precum și mostre de fibre și țesături.

Proiectarea acestei expoziții complexe a fost abordată din punct de vedere tematic și artistic, aceasta fiind gândită ca instalație, expunerea etnografică presupunând o exprimare artistică, ce implică modelarea spațiului, jocul volumelor, culorilor și texturilor, pentru a obține un tablou instructiv și estetic.

Expoziția va putea fi vizitată în spațiile Muzeului Etnografic al Moldovei, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultima intrare).

  • Data: 10 nov. 2023 - 30 iun. 2024

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.