Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Evenimente Romanian Creative Week la Palatul Culturii din Iași

19 mai 2023 - 28 mai 2023

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) organizează în perioada 19 – 28 mai, la Palatul Culturii, o amplă serie de evenimente, incluzând expoziții de artă, workshop-uri și proiecții de film, în cadrul celei de a III-a ediții Romanian Creative Week (RCW).

„Heritage Re: coded 2.0”

Organizată în cadrul secțiunii Innovation & Digital, expoziția „Heritage Re: coded 2.0” va putea fi vizitată până pe 28 mai 2023, în spațiile Muzeului de Artă. Axată pe reimaginarea tradiției și a meșteșugurilor viitorului, prin prisma dezvoltării tehnologiei, cea mai recentă colecție a Studioului „Foraeva”, prezentată anul trecut la Târgul de Design de la Milano reunește rochii, ii, broderii și cusături cu motive tradiționale, realizate printr-o tehnologie de printare 3D, de către laboratorul de design multidisciplinar fondat de designerul vestimentar Lana Dumitru și de arhitectul Vlad Țenu. Vernisajul este programat pentru data de 19 mai, de la ora 18.00.

„Humanity on Display”

Tot în cadrul Muzeului de Artă, va fi prezentată expoziția „Humanity on Display”, parte a secțiunii Arts & Crafts a RCW. Curatoriată de Maria Bilașevschi și Felix Aftene, expoziția cuprinde lucrări semnate de: Felix Aftene, Vladlen Babcinețchi, Alexandru Burlacu, Gabriel Caloian, Claudiu Ciobanu, Marinela Ciobanu, Valentina Druțu, Gheorghe Lungu, Andrei Alecsandru Pantea, Savin Mihai-Aureliu. Vernisajul va avea loc pe 19 mai, de la ora 17.00.

„Metaphors Are to Thought What Waves Are to Sea”

Muzeul de Artă va găzdui și expoziția „Metaphors Are to Thought What Waves Are to Sea”, prin intermediul căreia opt artiști români din generații diferite oferă un adevărat spectacol de pictură, sculptură, desen, video și fotografie. Vernisajul este programat pentru 20 mai, de la ora 18.30.

„From waste to experimental couture”

De asemenea, publicul va putea vizita la Palatul Culturii, pe toată perioada RCW, expoziția „From waste to experimental couture”, o mini-galerie de accesorii, piese vestimentare și ceramică, realizate din materiale plant-based și sustenabile.

„Wonderlands”

În cadrul Romanian Fashion Week, Ovidiu Buta va curatoria expoziția „Wonderlands”, găzduită în Holul Central al Palatului Culturii, care dezvăluie universurile creative a șase designeri: Lucian Broscățean, Ioana Ciolacu, Alexandru Florea, Octavia Chiru, Lucian Alexandru Arsene, Andreea Bădală. Vernisajul va avea loc joi, 25 mai, de la ora 17.00.

„Moldova Film Festival” va aduce la Iași opt filme artistice și documentare premiate internațional, precum și invitați de excepție: regizorul chinez Sean Wang și actorul de origine română Ștefan Gota, stabilit în Belgia. Proiecțiile vor avea loc în perioada 19 – 27 mai, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii. În cadrul festivalului, va avea loc un moment comemorativ Teo Corban. Evenimentul va marca, totodată, prezența consistentă a comunității de refugiați ucraineni din Iași, prin proiecția filmului „Hamlet Syndrome”.

„Welcoming differences between X, Y and Z generations”

Sâmbătă, 27 mai, de la ora 10.00, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, va avea loc conferința „Welcoming differences between X, Y and Z generations”, care va acoperi un spectru larg de subiecte relevante, cuprinzând domenii precum arhitectură, fashion, social media. În strânsă legătură cu programul conferinței, pe 26 mai, Biroul de arhitectură „fala.atelier” din Portugalia va organiza workshop-ul „Flat fictions – despre arhitectură și reprezentare, colaj și esențializare”.

Un alt workshop al RCW găzduit de Palatului Culturii, pe 25 mai, este „Becoming an Entrepreneur”, care își propune să îi ajute pe cei care își doresc să devină antreprenori să își transforme ideile într-un business, având sprijinul unor reputați profesioniști din domenii precum financiar-bancar, juridic, marketing și comunicare.

Programul complet al Romanian Creative Week 2023 poate fi consultat aici: https://romaniancreativeweek.ro/program/

 

Despre Romanian Creative Week

Aflat la a III-a ediţie, Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC). Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEPIC a organizat peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti. Partenerii FEPIC în organizarea RCW sunt: Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Palas, Ministerul Culturii, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

Detalii

Începe:
19 mai 2023
Se termină:
28 mai 2023
Eveniment Category:

Organizatori

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC)

Loc de desfășurare

Palatul Culturii
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.