Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Simpozionul Național „Istorie și patrimoniu ecleziastic” (ediția a II-a)

19 mai 2023 @ 08:00 - 20 mai 2023 @ 17:00

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași este partener în derularea celei de-a II-a ediții a Simpozionului Național „Istorie și patrimoniu ecleziastic”, organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor, Mănăstirea Pângărați (Neamț), în perioada 19 – 20 mai 2023.
La evenimentul de deschidere, care va avea loc vineri, 19 mai 2023, de la ora 11.00, participă: arhim. Petroniu Marin, stareț al Mănăstirii Pângărați; dr. Senica Țurcanu, șef al Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Costică Asăvoaie, arheolog la Muzeul de Istorie a Moldovei; prof. Carmen Muraru, director, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Pângărați. Cu această ocazie, va avea loc lansarea revistei „Acta Pangratia. Istorie și patrimoniu ecleziastic”, prezentată de prof. Costin Clit, de la Colegiul Național „Cuza Vodă”, Huși.


Manifestarea științifică reunește la Mănăstirea Pângărați specialiști de marcă din România și Republica Moldova, care activează în muzee, arhive, universități, biserici sau diferite institute de cercetare. Încă de la prima ediție (mai 2022), simpozionul a propus tuturor celor interesați o tematică generoasă, care acoperă întreg spectrul de preocupări științifice aflate în conexiune cu istoria și patrimoniul ecleziastic, mobil sau imobil.

Detalii

Începe:
19 mai 2023 @ 08:00
Se termină:
20 mai 2023 @ 17:00

Loc de desfășurare

Mănăstirea Pângărați (Neamț)
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.