Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Back to all Post

Regulament Expoziție concurs – “Feerie de Crăciun”, ediția a IV-a, Iași, 2015 16 noiembrie 2015 – 16 decembrie 2015

Concursul este organizat de catre Complexul Muzeal National “Moldova “Iași – Muzeul de Artă, la Muzeul Unirii în perioada: 17 decembrie 2015 – 30 ianuarie 2016 și se adresează exclusiv artiștilor plastici profesioniști, membri U.A.P Iași și studenților masteranzi din cadrul universităților de profil.

Descriere & Condiții de participare

1. Artiștii vor fi invitați să realizeze o lucrare cu tema Crăciunului care să poată fi expusă în aer liber. (curtea Muzeului Unirii).

Lucrarea de artă – instalație trebuie să reprezinte tema dată, să se impună prin plasticitate, expresivitate, prețiozitate, spectaculozitate și rafinament. Fiecare lucrare poate prezenta o poveste sau nu, care indiferent dacă ne poartă cu gândul la copilărie, tradiție și simplitate, inovație, trebuie să exprime într-un limbaj plastic (fără a fi simplist) atent selectat, spiritul sărbătorii de Crăciun.

2. Dimensiuni: Instalație de minim 1.50 m, realizarea unui postament (soclu) de către artistul expozant ( dacă lucrarea necesită acest lucru). Fiecare artist își va ancora lucrarea în spațiul expozițional, după criteriile impuse de curatorul expoziției.

3. Termen: Depunerea lucrărilor se va realiza pe data de 15 decembrie 2015 la Muzeul Unirii Iași, între orele 10.00 – 16.00. Persoane de contact: Valentina Druțu – șef Muzeul de Artă, tel 0744384819, Aurica Ichim – șef birou conservare Muzeul Unirii.

5. Lucrările care nu vor fi depuse la data menționată în regulament nu vor intra în concurs.

6. Participantul va accepta condițiile impuse de Organizatori privind adaptarea lucrării la spațiul dat și va agrea împreună cu aceștia metodele de amplasare/ de prindere a lucrării.

7. Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru neconcordanța dintre lucrare și spațiul dat, dacă aceasta nu respectă parametrii impuși de Regulament.

8. Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza intrarea în concurs a lucrărilor care nu respectă indicațiile impuse prin Regulament privind dimensiunile, calitatea și tema lucrării, și care au mai fost expuse la edițiile anterioare din cadrul evenimentului.

Jurizare

Jurizarea lucrărilor, va fi realizată de către o comisie alcătuită din specialiști, precum și reprezentanți ai organizatorilor, și va fi efectuată pe 16 decembrie 2015, la ora 11.00.

Premii

Se va acorda un premiu de excelență pentru cea mai reprezentativă lucrare în valoare de 2000 RON, premiul I – 1500 RON și premiul II – 1000 RON.
Toți participanții vor primi diplome de participare avizate de Ministerul Culturii.

Premiere

Vernisajul expozitiei si festivitatea de premiere vor avea loc joi 17 dec 2015, ora 17.00 la Muzeul Unirii Iasi.
Lucrările premiate vor intra automat în proprietatea organizatorilor.
Restul participanților au obligația de a-și ridica lucrările la data de 2, respectiv 3 februarie 2016, între orele 10.00 – 16.00.

Promovarea expozitiei

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada: 17 decembrie 2015 – 30 ianuarie 2016.

Amenajarea spațiului de expunere, realizarea invitațiilor, afișelor, etichetelor și promovarea evenimentului intră în obligațiile organizatorilor.

Expunerea lucrărilor va fi făcută numai în măsura în care vor fi respectate toate cerințele de mai sus.

VĂ RUGĂM SĂ ANUNȚAȚI PARTICIPAREA PRIN COMPLETAREA ȘI DEPUNEREA FORMULARULUI DE PARTICIPARE, PÂNĂ LA DATA DE 30 noiembrie 2015, PE ADRESA : drutuvalentina@yahoo.com SAU DEPUNEREA ACESTUIA LA SECRETARIATUL Uniunii Artiștilor Plastici din Iași.

Atașat găsiți formularul de participare.

Formular de participare

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.