Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Back to all Post

Oferta educaţională a Muzeului Memorial “Mihail Kogălniceanu”

07 aprilie 2015 – 31 decembrie 2015

Muzeul Memorial “Mihail Kogălniceanu” propune publicului de toate vârstele o ofertă educaţională adaptată intereselor specifice diverselor categorii de vizitatori. Coordonatorul acestor programe interactive, muzeograf drd. Mihaela Tudose,se adresează astfel atât publicului şcolar, cât şi familiilor sau grupurilor de turişti: Ora de dirigenţie…în muzeu.

Teme propuse: „De vorbă fără… catalog ”, într-un cadru neconvenţional (muzeele) în care elevii sunt solicitaţi să identifice elemente care permit abordarea unor teme din sfera „noilor educaţii” (educaţia civică, educaţia pentru timp liber, educaţia estetică, educaţia pentru pace şi democraţie).

„Paşi spre viitor” ─ teme de orientare socio – profesională despre meserii posibile: profesor, muzeograf, conservator, restaurator, referent relaţii publice.

„Taifas la….muzeu”, despre pasiuni ( artă, muzică, poezie, istorie, etnografie, ştiinţă şi tehnică ) şi… pasionaţi ( portrete ale personalităţilor în domeniu ). Activităţile incluse în acest tip de program se pot desfăşura săptămânal, miercuri, în intervalul orar 10.00-14.00.
Programări la nr. de telefon 0232 258422.

Programe de voluntariat pentru tineri (15- 25 de ani)

„Voluntari pentru o zi” ─ prin care tinerii pot fi implicaţi în activităţi de voluntariat desfăşurate în spaţiul muzeal. Activităţile de voluntariat incluse în acest tip de program se pot desfăşura, săptămânal, miercuri şi joi, în intervalul orar 10.00-14.00, în asociere cu programele prezentate mai sus.
Programări la nr. de telefon 0232 258422.

Programe pentru familii

Clubul de weekend se adresează, săptămânal, unui alt segment de vizitatori: familiile. Tema propusă: Familii de ieri, familii de azi, se axează pe atragerea în spaţiul muzeal a copiilor însoţiţi de părinţi şi/sau bunici, abordând interactiv tematica muzeală din perspectiva diferitelor generaţii participante la program. Activităţile incluse în acest tip de program se pot desfăşura în primul weekend al fiecărei luni calendaristice, în intervalul orar 11.00-15.00.
Programări la nr. de telefon 0232 258422

Vizite interactive, personalizate, pentru turişti:

„Iaşii secolului al XIX-lea, Iaşii zilelor noastre ”─ o abordare comparată, pe baza patrimoniul expus în muzeu, a unor aspecte de viaţă cotidiană din secolul al XIX_lea şi din zilele noastre. Vizite ghidate completate de ateliere interactive, cu scop educaţional explicit şi care reprezintă o modalitate complementară de realizare a proiectelor educaţionale, oferind soluţii pentru înţelegerea şi aprofundarea conceptelor, noţiunilor şi pentru aplicarea metodelor participativ/active în procesul de predare/ învăţare (problematizarea, brainstorming- ul, învăţarea prin descoperire, algoritmizarea, etc.). Activităţile incluse în acest tip de program se pot desfăşura săptămânal, joi, în intervalul orar 10.00-14.00.
Programări la nr. de telefon 0232 258422.

Va asteptam!
Dr. Coralia Costas
Şef birou Relatii publice

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.