Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Back to all Post

Muzeul Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu” va fi închis în perioada 1-8 septembrie 2016

În perioada 1 – 8 septembrie2016, Muzeul Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu” va fi închis, pentru amenajarea unei noi expoziții, RetroTehnica.

Noua expoziție se adaugă la cea deja deschisă, spațiul destinat vizitării extinzându-se, astfel, cu trei noi săli, în care vor fi prezentate publicului obiecte aflate în patrimoniul muzeului ce ilustrează momente importante în evoluția diverselor domenii ale tehnicii (orologerie, fotografie și cinematografie, electricitate, telegrafie, telefonie, radio și computere). Expoziția va fi vernisată în data de 9 septembrie, în cadrul 10FIMM, Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice, ediția a 10-a. Prețul pentru vizitarea Muzeului Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu” nu va suporta nicio majorare, prin deschiderea acestor noi spații expoziționale.

În perioada menționată (1-8 septembrie), prețul biletului pentru turul Palatului Culturii va fi redus de la 40 lei, la 30 lei (preț întreg), cu următoarele categorii de reduceri:

• 16 lei pentru pensionari;

• 8 lei pentru studenți;

• 0 lei pentru elevi*, persoane cu dizabilități etc.

Pentru vizitarea separată a celorlalte muzee, prețul biletelor rămâne neschimbat:
• Muzeul de Istorie a Moldovei: 16 lei/ 8 lei pentru pensionari/ 4 lei pentru studenți
• Muzeul de Artă: 16 lei/ 8 lei pentru pensionari/ 4 lei pentru studenți
• Muzeul Etnografic al Moldovei: : 12 lei/ 6 lei pentru pensionari/ 3 lei pentru studenți.

*Elevii cu vârsta până la 18 ani beneficiază de intrare liberă, în timpul vacanțelor școlare!

Turnul cu Ceas, deschis publicului odată cu reinaugurarea Palatului Culturii, pe 27 aprilie 2016, se vizitează cu bilet separat (16 lei, cu reduceri pentru categoriile amintite).

Reamintim că Palatul Culturii din Iași, construit în perioada 1906 – 1925, după planurile arhitectului I.D. Berindei, a făcut obiectul celui mai amplu proces de restaurare din existența clădirii, în perioada 2008 – 2016. Expozițiile deschise în această perioadă sunt temporare și includ doar o parte din patrimoniul celor patru muzee din Palatul Culturii, urmând ca în perioada următoare spațiile expoziționale să fie extinse și completate, treptat.

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.