Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Back to all Post

Lansarea website-ului proiectului „Underground Iași – Istorii redescoperite”

30 septembrie 2020 – 30 iunie 2021

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași derulează, începând cu 1 februarie 2020, proiectul „Underground Iași – Istorii redescoperite”, finanțat în cadrul Programului RO-CULTURA, prin Granturile SEE 2014-2021, apelul Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate.

Dezvoltat în parteneriat cu Fornleifastofnun Islands (Institutul de Arheologie din Islanda), cu sediul în Reykjavik, proiectul are ca obiectiv general promovarea și valorificarea obiectelor descoperite în urma săpăturilor arheologice în orașul Iași, prin organizarea unei expoziții interactive, la Palatul Culturii din Iași.

În acest context, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași a solicitat și obținut înregistrarea numelui de domeniu www.undergroundiasi.ro și a realizat un site de prezentare a proiectului, pe care vizitatorii virtuali vor regăsi informații actualizate despre progresul activităților prevăzute în planul agreat cu autoritatea de management, despre expoziția interactivă și inovativă care se va deschide la Muzeul de Istorie a Moldovei în luna decembrie 2020, dar și despre promotor, partener, finanțatori.

Valoarea totală a proiectului este de 617.288,12 Ron.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.
În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde Euro între 1994 și 2014 și 1,55 miliarde Euro pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro

Comunicatul oficial, în format pdf., poate fi consultat în fișierul alăturat.

Comunicat lansare site Underground Iași

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.