Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Back to all Post

Finalizarea proiectului expozițional „Valori patrimoniale din colecţiile Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii Ştefan Procopiu”, desfășurat la Chişinău în perioada 23 septembrie – 23 octombrie 2015

28 octombrie 2015 – 15 decembrie 2015

Proiectul expozițional „Valori patrimoniale din colecţiile Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii Ştefan Procopiu”, desfășurat la Chişinău în perioada 23 septembrie – 23 octombrie 2015, în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, a adus în atenţia vizitatorilor din Republica Moldova un număr de 54 de piese din colecţiile reprezentative ale Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”.

Obiectele etalate (cutii muzicale, patefoane, gramofoane, ceasuri de buzunar, aparate de fotografiat, telefoane de epocă, maşini de scris, radiouri ş.a,) au propus publicului din Chișinău un parcurs vizual, sonor şi temporal de (re)descoperire a fascinantei lumi a tehnicii de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. Parcursul expozițional s-a dorit a fi unul al poveștii obiectelor tehnice, asezonat în mare parte cu ilustrații iconografice (fotografii și obiecte decorative din epocă), dar și sonore (cutii muzicale de epocă), fără a neglija aspectele istorice și tehnice proprii fiecărui domeniu în parte.

Această evocare a atins prin prezentări, proiecții video și recitaluri muzicale, atât lumea vizitatorului obişnuit, cât şi cea a publicului avizat, bucurându-se de aprecierea celor 5000 de vizitatori care i-au trecut pragul. Coordonatorii expoziției: dr. Monica Nănescu, șef secție Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și conservator Marius Șuică.

Prin acest eveniment Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași susține strategia adoptată de Fundația „Iași-Capitală Culturală Europeană 2021” de consolidare a axei culturale Iași – Chișinău, în vederea obținerii de către orașul Iași a titlului de capitală europeană a culturii în 2021.

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.