Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

„Istorii franceze şi româneşti”, o expoziție semnată de Valentin Scărlătescu, la Palatul Culturii din Iași

07 nov. 2018 - 02 dec. 2018

Cea mai nouă expoziție de pe simezele Muzeului de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, organizată în parteneriat cu Galeria Romană din București, prilejuiește publicului întâlnirea cu un creator român care trăiește și lucrează în Franța. Valentin Scărlătescu semnează „Istorii franceze şi româneşti”, expoziție de pictură și desen, al cărei vernisaj va avea loc, în prezența autorului, miercuri, 7 noiembrie 2018, ora 17.00, la Palatul Culturii din Iași.

Artist format în România și stabilit, spre sfârşitul anilor ’80 ai secolului trecut, în Franţa, Valentin Scărlătescu a studiat la Institutul „Nicolae Grigorescu” din București, specializându-se în restaurare-conservare, şi la Institutul Naţional de Artă, secţia pedagogie. A absolvit, la Universitatea Paris I, Panthéon-Sorbonne, un master în ştiinţă şi tehnică (conservarea bunurilor culturale de patrimoniu), urmat de un master în cercetare, pe care îl continuă cu studii doctorale HICSA (istoria culturală şi socială a artei), aflate în curs de desfăşurare.

Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti, dar şi al Maison des Artistes din Paris. În România, a fost profesor de desen, istoria artei şi estetică, iar în Franţa se ocupă de conservarea şi restaurarea operelor de patrimoniu. Membru al grupului „Prolog”, din 1986, alături de Paul Gherasim, Constantin Flondor, Christian Paraschiv, Horea Paştina, Ion Grigorescu, Mihai Sârbulescu şi Matei Lăzărescu, artistul participă la numeroase expoziţii personale şi colective. Din 2015, începe să expună frecvent în Romania, obţine numeroase premii şi distincţii, atât în România, cât şi în Franţa, unde primeşte în 2013 „Le Gest d’OR”.

„Istorii franceze şi româneşti” reunește cele mai recente lucrări de grafică şi pictură semnate de Valentin Scărlătescu, veritabile meditații asupra raporturilor omului cu lumea înconjurătoare şi cu divinitatea, lucrate într-o factură modernă.
Expoziția, al cărei curator este muzeograf dr. Corina Cimpoeșu, va putea fi vizitată în spațiul Muzeului de Artă, cu biletul aferent acestuia, până pe 2 decembrie 2018.

  • Data: 07 nov. 2018 - 02 dec. 2018
  • Locație:Muzeul de Artă
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.