Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția itinerantă „Mari aviatori brașoveni”

28 sept. 2022 - 21 nov. 2022

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, invită publicul la Palatul Culturii, sâmbătă 1 octombrie 2022, ora 12.00, la vernisajul expoziției itinerante „Mari aviatori brașoveni”, un omagiu adus unor mari personalități din domeniul aviației.

Organizată de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov și curatoriată de Traian Dumbrăveanu, expoziția cuprinde 40 de panouri fotodocumentare și aduce în atenție aviatori care s-au remarcat prin curaj și perseverență, contribuind la prestigiul aviației române, mai ales în prima parte a secolului XX, prin performanțele lor, comparabile cu cele ale unor țări mult mai dezvoltate din punct de tehnologic.

Dintre personalitățile prezente în expoziție amintim: comandorii Ioan MiluEmil DrocEugeniu PârvulescuDan Valentin VizantyIoan PeneșMiron Rândetean, inginerul aviator Alexandru Frim și generalul-locotenent (r) inginer Dumitru Dorin Prunariu.

Mulți dintre eroii aerului prezentați în expoziție au avut performanțe unice pe plan mondial în zborurile de întreceri acrobatice, în diferite alte concursuri aeriene, în raiduri continentale sau intercontinentale, în războaiele de apărare a țării și în cucerirea spațiului cosmic.

Expoziția poate fi vizitată la Palatul Culturii din Iași, în spațiile Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, în perioada 1 octombrie – 21 noiembrie 2022, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00 (ora 16.30 ultima intrare).

  • Data: 28 sept. 2022 - 21 nov. 2022
  • Locație:Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.