Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Imperiul Roman – Tehnologia Învingătorilor” prezentată la Palatul Culturii din Iași

09 aug. 2022 - 10 nov. 2022

Complexul Muzeal Național „Moldova” din Iași va găzdui în perioada 10 august – 10 noiembrie 2022 o impresionantă expoziție itinerantă ce a făcut înconjurul lumii: „Imperiul Roman – Tehnologia Învingătorilor”. Secretele celui mai puternic imperiu din istoria omenirii vin la Iași sub forma a 44 de exponate, pe care publicul le va putea admira la Palatul Culturii, în spațiile Muzeului Etnografic al Moldovei.

Mașinării inovatoare folosite în luptă, tehnică militară și tehnologii civile, armuri impresionante purtate de soldați și de celebrii gladiatori, toate acestea au fost reconstruite de artizanii și specialiștii de la Muzeul „Leonardo da Vinci” din Italia pentru a putea înțelege cum au reușit romanii să domine lumea antică aproape un mileniu.
Conceptul arcului roman, a cărui tehnică a stat la baza construcțiilor și a progresului imperiului: apeducte, poduri, viaducte, este ilustrat în acest cadru expozițional care prezintă și detalii despre construirea unor elemente importante, precum: berbecul roman, turnul de asalt, turnul de apărare, catapulta și cât de eficiente erau în luptă.
Expoziția va cuprinde și o serie de piese vestimentare precum lenjeria subligaculum, uniforme purtate de soldați, tunica interioară şi tunica exterioară din mătase și alte obiecte vestimentare de nelipsit din garderoba femeii romane. Adusă în contextul actual și expusă printr-un fir narativ itinerant, aceasta ar putea ajuta publicul să înţeleagă mai bine propriile rădăcini istorice.
Vă invităm, așadar, să vizitați această expoziție deschisă în spațiile Muzeului Etnografic al Moldovei, în perioada mai sus menționată, între orele 10.00 – 17.00 (de marți până duminică; accesul ultimului vizitator la 16.30). Prețul unui bilet este 22 Ron, pentru adult; 17 Ron, preț redus pentru elev, student, pensionar, în baza prezentării unor documente valabile; 17 Ron lei/persoana pentru grupuri mai mari de 10 persoane, indiferent de vârstă. Acces gratuit pentru profesorii însoțitori ai grupurilor cu minim 20 de elevi sau studenți, și pentru copiii sub 6 ani.

Expoziția este coordonată de Events by Ioana Gamen în colaborare cu Original Media, având ca parteneri principali: Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași , Primăria Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Istorie din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Rodotex Iași și Pensiunea „Aristocrat” Iași.

  • Data: 09 aug. 2022 - 10 nov. 2022
  • Locație:Palatul Culturii Iasi
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.