Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Colecția Mariana Florescu”

19 feb. 2024 - 19 mart. 2024
Ziua Brâncuşi, sărbătorită în fiecare an pe 19 februarie, data aniversării lui Constantin Brâncuşi, este celebrată la Iași prin Luna Sculptorilor Români – LSR (ediția a IV-a), cel mai amplu eveniment din România dedicat acestei arte. Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași se alătură acestui demers inițiat de Ateneul Național din Iași și derulat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, în parteneriat cu prestigioase instituții de cultură, invitând publicul, în perioada 19 februarie – 19 martie 2024, să descopere proiectele expoziționale ce aduc în prim plan sculptori români.

Alături de lucrări ale unor importanți creatori, în premieră pentru Iași, la Palatul Culturii vor fi prezentate desene semnate Constantin Brâncuși, precum și o serie de fotogravuri după fotografii originale realizate de Edward Steichen la New York și aflate în Colecția Mariana Florescu.

De asemenea, un portret unic al lui Brâncuși, realizat de fotograful suprarealist Man Ray, va fi expus la Ateneul Național din Iași.

Curatori: Maria Bilașevshi și Cristina Simion
Prezintă: Valentina Druțu, șef al Muzeului de Artă – CMNM Iași

Luna Sculptorilor Români 2024 reunește în spațiile instituțiilor partenere lucrări apreciate la nivel internațional, iar pe principalele artere pietonale ale orașului vor putea fi admirate cele mai noi creații ale artiștilor contemporani din România și Republica Moldova.

Detalii: Luna Sculptorilor Români – LSR (ediția a IV-a)

  • Data: 19 feb. 2024 - 19 mart. 2024
  • Locație:Palatul Culturii Iași
  • Curator:Maria Bilașevschi, Cristina Simion
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.