Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

„Drumul Basarabiei spre casă”

26 mart. 2023 - 09 apr. 2023
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare pentru România, invită publicul la un dublu eveniment sub genericul „Drumul Basarabiei spre casă”, pentru a marca împlinirea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Astfel, în perioada 26 martie – 9 aprilie 2023, la Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei, va fi deschisă Expoziția „Monumentele Basarabiei Furate”. Compusă din 32 de panouri tematice, expoziția aduce în atenția publicului o serie de monumente din spațiul basarabean, datând din perioada interbelică, a căror istorie a fost multă vreme ascunsă.

Joi, 30 martie, începând cu ora 15.00, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, va avea loc lansarea volumelor apărute la Editura UZPR, „Războiul monumentelor” de Iulian Rusanovschi și „Contemporani cu eternitatea”, din ciclul „Eugen Doga-Mergând după soare”, coordonator al ediției Ambasador Iuliana Gorea Costin. Evenimentul va fi urmat de un Recital artistic, susținut de Viorel Burlacu, Maestru în Artă.

Manifestarea se va desfășura în prezența doamnei Ambasador Iuliana Gorea Costin, iar la festivitate vor vorbi avocat Iulian Rusanovschi și protagoniștii volumului „Contemporani cu Eternitatea”.

  • Data: 26 mart. 2023 - 09 apr. 2023
  • Locație:Muzeul de istorie a Moldovei
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.