Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Prezentare și discuție filosofică: „Omul nobil, după Confucius”

13 aprilie 2024 @ 14:00 - 16:00

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” – Filiala Iași, vă invită sâmbătă, 13 aprilie 2024, începând cu ora 14.00, la un nou dialog din seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică.
Evenimentul, intitulat „Omul nobil, după Confucius”, va avea loc la Muzeul „Poni-Cernătescu” din Iași (str. Mihail Kogălniceanu, nr 7B) și va aborda teme legate de virtute și ritual, despre ce înseamnă a fi un om nobil, inspirate din filosofia lui Confucius.
Ca în cazul marilor idei marilor idei, vom putea constata că teme precum cele de mai sus sunt la fel de actuale și demne de a fi urmate, ca și acum mai bine de 2500 de ani. De la elaborarea sa, confucianismul a devenit una dintre cele mai răspândite și de succes teorii, influențând puternic atât civilizația chineză, cât și pe cea asiatică în ansamblul ei.
Prezentarea va fi susținută de Dan Carp. Intrarea la acest eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.
„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Detalii

Dată:
13 aprilie 2024
Oră:
14:00 - 16:00
Eveniment Category:
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.