Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Back to all Post

DETALII Conferință de presă Noaptea Europeană a Muzeelor

06 mai 2015 – 08 mai 2015

Complexul Muzeal National Moldova Iasi şi Rețeaua Națională a Muzeelor din România vă invită la conferința de presă – eveniment organizată cu ocazia lansării celei de-a XI-a ediții a Nopții Europene a Muzeelor.

 

Am considerat această conferință una specială deoarece va avea un alt desfășurător decât cel clasic, cu care v-am obișnuit în anii precedenți. Astfel, prima parte a conferinței va fi dedicată prezentării evenimentelor programate a se desfășura în noaptea de 16 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor, pe circuitul Iași. Pentru ediția din acest an, în afara circuitului muzeal din Iași, RNMR oferă publicului alte două circuite urbane în orașele Galați și București.

A doua parte a conferinței va oferi oficial primele date ale concluziilor studiului național dezvoltat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România cu privire la fenomenul dramatic al retrocedărilor sediilor și colecțiilor muzeale din toată țara. Datele sunt explozive și dublează în multe capitole cifrele cunoscute și declarate inițial de mass-media și de către autoritățile tutelare. Din acest motiv, ediția din acest an a Nopții Muzeelor va fi marcată de un protest unic pe care Rețeaua Națională a Muzeelor din România l-a propus tuturor muzeelor din țară și despre care vă vom oferi detaliile necesare în cadrul conferinței de presă. În consecință, prezentarea rezultatelor studiului precum și detaliile referitoare la protestul intitulat “Revolta Colecțiilor” vor constitui ce-a de-a doua parte a conferinței de presă – eveniment.

La ediția din acest an, la nivel național, și-au anunțat participarea peste 100 de instituții muzeale și organizații de profil, ceea ce se anunţă a fi un nou record.

Evenimentul va avea loc vineri, 8 mai 2015, ora 9.30, la Muzeul Mihail Kogălniceanu, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 11, Iași.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la eveniment la adresa de e-mail coralia.costas@gmail.com . Persoană de contact: Coralia Costaş, tel. 0761326746.

Manager, dr. Lăcrămioara Stratulat

Șef Birou Relații Publice, dr. Coralia Costaș

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.