Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Back to all Post

BIGC – Bienala Internațională de Gravură Contemporană N-E ediția a IV-a, Iași, 2021

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iaşi, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău – Republica Moldova, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” și Fundația „Izvor”, derulează în perioada 28 iulie – 15 noiembrie 2021, proiectul Bienala Internaţională de Gravură Contemporană N-E, ediţia a IV-a, Iași, 2021, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

BIGC – Bienala Internaţională de Gravură Contemporană N-E, ediţia a IV-a urmărește creșterea vizibilității artei ieșene pe plan local, regional, național și internațional, îmbogățirea experiențelor socio-culturale, promovarea principiilor și valorificarea în scopuri educative a învățământului artistic universitar și post-universitar.

Concursul, desfășurat exclusiv online, este deschis pentru artiştii plastici profesionişti, studenţii din anii terminali şi masteranzi ai instituţiilor de învăţământ superior artistic, din ţară şi din străinatate. Lucrările de licenţă nu vor fi admise, iar participarea este gratuită.

Calendarul de desfășurare al ediției din acest an va cuprinde următoarele etape:

  • 16 august – 25 septembrie 2021 – Perioada de înscriere a lucrărilor pe site-ul www.bigciasi.ro;
  • 26 septembrie – 28 septembrie 2021 – Jurizarea lucrărilor;
  • 19 octombrie 2021 – Lansarea expoziției virtuale pe site-ul www.bigciasi.ro, vernisajul expoziției cu lucrări ale artiștilor premiați din edițiile anterioare, prezentată publicului în cadrul Muzeului de Artă Iași și în spațiul expozițional exterior al Casei de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, precum și lansarea catalogului de expoziție.

După data de 1 noiembrie 2021, această expoziţie va fi itinerată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei – Chişinău, Republica Moldova. 

Detaliile privind regulamentul acestui concurs și procedura de înscriere pot fi consultate pe www.bigciasi.ro. Pentru mai multe informații puteți să contactați organizatorii la adresa bienala.gravura.iasi@gmail.com. Valentina Druțu – director proiect.

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.