Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Back to all Post

Program centralizat Săptămâna ŞCOALA ALTFEL: Să ştii mai multe, să fii mai bun!

03 aprilie 2015 – 10 aprilie 2015

Complexul Muzeal Naţional MOLDOVA Iaşi participă şi în acest an la săptămâna “ŞCOALA ALTFEL: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale în perioada 6-10 aprilie 2015, deschizând în mod excepţional porţile muzeelor menţionate mai jos inclusiv în ziua de luni, 6 aprilie, pentru a susţine buna implementare a programului. Muzeele participante, ale căror date de contact sunt menţionate mai jos, vor putea fi vizitate între orele 10-17, pe bază de programare:

– Muzeul Unirii, Iaşi, Str. A. Lăpuşneanu nr. 14, tel.: 0232 314614
– Muzeul Memorial “Mihail Kogălniceanu”, Iaşi, Str. Mihail Kogălniceanu, nr 11, tel. 0232 258422
– Muzeul “Poni-Cernatescu”, Iaşi, Str. Mihail Kogălniceanu, nr 7B, tel. 0232 267759
– Palatul “Alexandru Ioan Cuza”, Ruginoasa, Str. Unirii, Nr. 34, tel. 0232 734087
– Muzeul Viei şi Vinului, Hârlău, Str. Logofăt Tăutu nr. 7, tel. 0232720866

În afară de vizitele ghidate, oferta Complexului Muzeal Naţional „Moldova” pentru săptămâna “ŞCOALA ALTFEL: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” include şi următoarele ateliere interactive şi manifestări metamuzeale:

Luni, 6 aprilie:
– la Muzeul „Poni-Cernătescu” din Iaşi, cu începere de la ora 12.00, se va desfăşura Atelierul de pictură pe roci – cu participarea elevilor de la Colegiul Naţional Iaşi
– la Muzeul Unirii din Iaşi, între orele 10.00-16.00, se va desfăşura Job Shadow Day, ediția a XIII-a, program de orientare profesională pentru tineri organizat în parteneriat cu Liceul „Spiru Haret” din Moinești, cu participarea unui număr de 60 de elevi.

Marți, 7 aprilie
– la Muzeul Unirii din Iaşi , cu începere de la ora. 15,00 expoziție: „Triptic Pascal”, organizată de etnograf Angela Olaru şi preot Iulian Negru.

Miercuri, 8 aprilie
– la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” Ruginoasa, cu începere de la ora 9.00, se va desfăşura seminarul „Cunoașterea și protejarea Patrimoniului Cultural Național”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Serviciul de Investigații Criminale, cu participarea a 90 de elevi și cadre de specialitate.
– la Muzeul „Poni-Cernătescu”, cu începere de la ora 12.00 – Spectacol de teatru prezentat de studenţii din anul I ai Facultății de Teatru – Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi. Regizor: asist. univ. dr. Iuliana Moraru

Joi, 9 aprilie
– la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, între orele 10.00-14.00, se va desfăşura Atelier educațional „Familii de ieri, familii de azi”

De asemenea, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” participă la proiectul „Edu Funny Fest”, ediţia a III-a, organizat de Asociația pentru Promovarea și Sprijinirea Inițiativelor de Dezvoltare Economică și Socială, la Centrul de Expoziții Providența, cu următoarele activităţi:

6 aprilie – Atelier educaţional – „Familii de ieri, familii de azi”, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, coordonator program, muzeograf Mihaela Tudose;

8 aprilie – Atelier de încondeierea ouălor de Paște, tehnici populare (ceară în relief și baie de culoare) ce vor fi executate de meșterii populari Maria Fercal din Vatra Moldoviței, Suceava și Ana Maria Zăbavă din Scânteia, Iași, Muzeul Etnografic al Moldovei. Coordonatori, muzeograf Ovidiu Focșa, muzeograf Ana Maria Rață și conservator Mihaela Onofrei;

9 aprilie – Atelier educațional – „Lecția de chimie”, Muzeul „Poni – Cernătescu”. Coordonator, muzeograf Oana Florescu

Tot în săptămâna “ŞCOALA ALTFEL: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași participă la cea de-a VI-a ediție a „Săptămânii familiei, săptămâna fără TV”, inițiată de Asociația Zibo Help, oferind în data de 8 aprilie 2015 acces gratuit tuturor elevilor și copiilor preșcolari, precum și însoțitorilor acestora, care se vor prezenta la muzee cu biletul personalizat ce poate fi descărcat de pe site-ul www.zibo.ro.

Demnă de menţionat este şi participarea Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova”, în calitate de partener, la activităţile organizate în săptămâna “ŞCOALA ALTFEL: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” de Academia Română Filiala Iaşi prin Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” și Institutul de Arheologie sub genericul „ACADEMIA altfel”, după cum urmează:

„Zeiţe şi Principese. Secvenţe din istoria mai veche şi mai nouă a femeilor”
Prezintă: Catalina Mihalache, George Bodi

Miercuri, 8 aprilie 2015, orele 10,30; 11, 30; 12.30
Sala Mică de Conferințe , Academia Română, Filiala Iași, Bd. Carol I, nr. 3-5
„Enigmele unui Schelet Uman. Mini-Aplicație de Paleoantropologie”

Prezintă: Angela Simalcsik, George Bodi, Luminița Bejenaru, Vasilica-Monica Groza
Luni, 6 aprilie, orele: 10,30; 11, 30; 12.30
Marți, 7 aprilie, orele: 10,30; 11, 30; 12.30
Sala Mică de Conferințe , Academia Română, Filiala Iași, Bd. Carol I, nr. 3-5

Vă aşteptăm!

Add Your Comment

© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.