Obiectele etalate (cutii muzicale, patefoane, gramofoane, ceasuri de buzunar, aparate de fotografiat, telefoane de epocă, maşini de scris, radiouri ş.a,) au propus publicului din Chișinău un parcurs vizual, sonor şi temporal de (re)descoperire a fascinantei lumi a tehnicii de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. Parcursul expozițional s-a dorit a fi unul al poveștii obiectelor tehnice, asezonat în mare parte cu ilustrații iconografice (fotografii și obiecte decorative din epocă), dar și sonore (cutii muzicale de epocă), fără a neglija aspectele istorice și tehnice proprii fiecărui domeniu în parte.
Această evocare a atins prin prezentări, proiecții video și recitaluri muzicale, atât lumea vizitatorului obişnuit, cât şi cea a publicului avizat, bucurându-se de aprecierea celor 5000 de vizitatori care i-au trecut pragul. Coordonatorii expoziției: dr. Monica Nănescu, șef secție Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și conservator Marius Șuică.
Prin acest eveniment Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași susține strategia adoptată de Fundația „Iași-Capitală Culturală Europeană 2021” de consolidare a axei culturale Iași – Chișinău, în vederea obținerii de către orașul Iași a titlului de capitală europeană a culturii în 2021.