Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Salonul Internaţional de Artă Naivă, ediţia a XIV-a

vineri, 02 feb. 2018

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Etnografic al Moldovei vă invită să vizitați, în perioada 2 – 25 februarie 2018, la Palatul Culturii din Iași, Salonul Internaţional de Artă Naivă – SIAN. Expoziția este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, de către Institutul Naţional al Patrimoniului și Centrul Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Partener în organizarea acestui eveniment este Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi.

Desfăşurat din doi în doi ani, SIAN a ajuns la cea de-a XIV-a ediție, selecția expozițională fiind prezentată, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” la București.

Salonul Internaţional de Artǎ Naivǎ reuneşte lucrǎri ale artiştilor naivi din România şi din strǎinǎtate. Expoziţia este pe cât de diversǎ, pe atât de motivatǎ din punct de vedere artistic – o multitudine de stiluri, compoziţii pline de viaţǎ, multe elemente animate, abordând subiecte variate, de la obiceiuri de sǎrbǎtori, la scene din viaţa satului sau scene citadine.

Pe simeze, publicul va putea admira lucrări semnate de apreciaţi artişti naivi din Finlanda, Germania, Italia, Israel, Serbia şi România.

  • Data: 02 feb. 2018 10:00 - 17:00
  • Locație:Palatul Culturii Iasi
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.