Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

„Laborator” – Expoziție de știință interactivă pentru copiii între 6 și 14 ani

24 feb. 2017 - 30 apr. 2017

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași inaugurează miercuri, 1 martie 2017, la Palatul Culturii din Iași, Sala de Pedagogie Muzeală, un spațiu dedicat generației de mâine, publicului pe care ne dorim să-l descoperim și care să ne descopere, pas cu pas, prin activități specifice muzeelor noastre.

Primul eveniment programat în Sala de Pedagogie Muzeală, de la Palatul Culturii, este expoziția de știință interactivă „Laborator”, proiect derulat în parteneriat cu Eventera, în perioada 1 martie – 30 aprilie 2017.

Pedagogia muzeală este astăzi un concept care se bucură de o amplă popularitate. Funcția educațională a muzeelor a fost recunoscută prin chiar Statutul ICOM încă din 1961, când se afirmau ca obiective specifice ”studierea, educarea și divertismentul” publicului, pornind de la patrimoniul expus. În timp, definiția instituției a evoluat, însă aceste obiective se regăsesc reafirmate în Statul ICOM adoptat de cea de-a 22-a Adunare Generală de la Viena, din 24 august 2007 (cf. http://archives.icom.museum/hist_def_eng.html), fiind confirmate de nenumărate ateliere de educație muzeală derulate peste tot în lume. Ținând cont de impactul în comunitate al acestor activități, redeschiderea celor patru muzee, la finalizarea lucrărilor de restaurare de la Palatul Culturii, a prilejuit și identificarea unui spațiu dedicat educației muzeale, pe care îl inaugurăm în cadrul acestui parteneriat cu Eventera.

Adresată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, expoziția de știință interactivă „Laborator” propune o alternativă educațională non-formală, menită să atragă interesul elevilor spre știință și să le stimuleze curiozitatea.
Conduși de ghizi special pregătiți, copiii vor trece prin fiecare zonă a expoziției. În zona de biologie, vor afla curiozități despre corpul uman și vor analiza la microscop celule și corpuri din lumea vie, ca mai apoi, în zona de chimie, să observe și să înțeleagă experimente și reacții surprinzătoare.

În zona de fizică, elevii vor vedea cum se formează fulgerele cu ajutorul generatorului Van de Graaff, vor învăța să calculeze timpul cu pendulul gravitațional, vor vedea cum zboară avioanele prin ilustrarea principiului Bernoulli, vor învăța să ridice greutăți cu ușurință cu ajutorul scripeților. De asemenea, copiii vor putea înțelege principii și legi din fizică precum magnetismul, giroscopul, electricitatea sau roțile dințate.
„În «Laborator», ne dorim ca vizitatorii să se simtă implicați în știință, să devină curioși și dornici de a descoperi cât mai multe lucruri noi despre lumea înconjurătoare. Bazată pe trei domenii – biologie, chimie și fizică, expoziția își propune să le arate copiilor partea interactivă și distractivă a științei”, precizează Camelia Cojan, Manager General al EVENTERA, inițiatorul acestui proiect.

Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute și se desfășoară din oră în oră, în intervalul 10.00 – 17.00, de marți până duminică, în Sala de Pedagogie Muzeală din cadrul Palatului Culturii din Iași. Prețul unui bilet este de 15 lei de persoană.

Pentru rezervări, puteți suna la 0766 704 668 sau puteți trimite e-mail la rezervări@eventera.ro iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți accesa site-ul www.eventera.ro sau pagina de facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/ .

  • Data: 24 feb. 2017 - 30 apr. 2017
  • Locație:Palatul Culturii Iași
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.