Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

IN MEMORIAM NICOLAE COSTĂCHESCU (1876 – 1939)

12 oct. 2016 - 14 nov. 2016

Evocări și vernisajul expoziției „140 de ani de la nașterea academicianului Nicolae Costăchescu”

Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează vineri, 14 octombrie 2016, începând cu ora 12.00 , la Muzeul „Poni – Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială IN MEMORIAM NICOLAE COSTĂCHESCU.
Autor al primei teze de doctorat în chimie sub conducerea profesorului Petru Poni, Nicolae
Costăchescu s-a remarcat în special prin cercetările întreprinse în domeniul chimiei anorganice, precum și în cel al complecșilor, fiind considerat astăzi drept întemeietorul școlii de chimie anorganică la universitatea ieșeană.
Organizat în parteneriat cu Arhivele Statului Iaşi, Colegiul de Electronică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi consacrat împlinirii a 140 de ani de la nașterea reputatului profesor chimist Nicolae Costăchescu, evenimentul cultural se înscrie firesc în suita de manifestări omagiale dedicate marilor personalităţi care şi-au înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România.
Programul acestui eveniment va include evocări susținute de prof. dr. ing. Ilie Siminiceanu,
Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului din cadrul Universității
Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, precum și de elevi ai Colegiului Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” Iași, urmate de vernisajul expoziției „ 140 de ani de la nașterea academicianului Nicolae Costăchescu”, ce va putea fi vizitată până pe 14 noiembrie 2016.
Manifestarea se va încheia cu „Duetul op.22” de J.A. Kummer, susținut de un Duo violoncel, compus din Sofia- Ioana Blîndu și Otilia Lăzăr de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, îndrumător prof. Florin Sandu.

  • Data: 12 oct. 2016 - 14 nov. 2016
  • Locație:Muzeul Poni-Cernătescu
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.