Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziție de fotografie și lansare de carte „Există Viață după Cancer”

16 mart. 2018 - 20 mart. 2018

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași își reiterează statutul de partener social al comunității, prin susținerea și organizarea de evenimente profund ancorate în problematica de interes pentru cei aflați în fața unor adevărate provocări ale vieții. În acest context, vă invităm marţi, 20 martie, la ora 15.00, la Palatul Culturii, în spațiul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, la evenimentul de lansare a proiectului „Există viață după cancer”, organizat de Asociația Psiho-Medicală „Bucuria de a fi”, în parteneriat cu Institutul Regional de Oncologie Iași, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Iași.

Manifestarea cuprinde vernisajul unei expoziții de fotografie şi lansarea cărții cu acelaşi nume, semnată de Mihaela Palade Gheran. Cartea descrie experiența personală a autoarei, diagnosticată cu cancer la finalul anului 2015, un jurnal de boală modelat de mintea și experiența de aproape 20 ani ca psiholog clinician.
Expoziția de fotografie realizată de Dragoş Iliescu reuneşte portretele a cinci persoane care au fost diagnosticate cu cancer acum cel puțin 10 ani, au făcut tratament, iar în prezent se bucură de o viață normală: Iuliana Tomoioagă, Ligia Delia Cosoi, Daniela Amihălăchioaei, Nicu Cozma și Jan Cibotariu.
Despre proiect vor vorbi: prof. univ. dr. Mihail-Gabriel Dimofte – Director Medical al Institutului Regional de Oncologie Iași; Liliana Pintilie – Președinte al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Iași; muzeograf Victor Munteanu, șef secție Muzeul Etnografic al Moldovei; Ioana Ciacoi – Patient Advocacy Specialist – Pfizer, artistul fotograf Dragoş Iliescu și psiholog Mihaela Palade Gheran, preşedintele Asociaţiei „Bucuria de a fi”.

Scopul acestui demers este de a motiva, susține și încuraja persoanele diagnosticate cu cancer, precum și familiile lor, dar și de a schimba percepția societății cu privire la cei care au un astfel de diagnostic. Afiliată Federației Asociaților Bolnavilor de Cancer din România, „Bucuria de a fi” este o organizație neguvernamentală fondată la Iași în anul 2017 de către psihologii Mihaela Palade Gheran – Președinte, Aditi Anamaria Gheran – Vicepreședinte și medicul Constantin Gheran. Asociația are ca misiune protejarea, îmbunătățirea și creșterea calității vieții copiilor și adulților, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele. promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare.

Detalii, la telefon: 0723273582.

Intrarea la acest eveniment va fi liberă. Vă aşteptăm cu drag!

  • Data: 16 mart. 2018 - 20 mart. 2018
  • Locație:Palatul Culturii Iași
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.