Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Veșmintele liturgice ale Sfântului Gavriil Bănulescu-Bodoni salvate prin conservare-restaurare”

14 dec. 2017 - 31 dec. 2017

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Centrul de Cercetare și Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural organizează, la Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău, expoziția „Veșmintele liturgice ale Sfântului Gavriil Bănulescu-Bodoni salvate prin conservare-restaurare”.

În cadrul acestui proiect expozițional, realizat în colaborare cu Mănăstirea Căpriana – Republica Moldova și Muzeul Național de Artă al Moldovei Chișinău, sunt prezentate primele rezultate ale proiectului de conservare-restaurare a veșmintelor liturgice care au fost descoperite în cripta mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, de la Mănăstirea Căpriana, în data de 25 august 2016, în contextul canonizării Sfântului Ierarh Gavriil. 

Conservarea și restaurarea acestor vestigii este realizată la Iași, de către experții Centrului de Cercetare și Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural Național din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Pe data de 15 decembrie 2017, ora 11.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei (Chișinău, str. 31 August nr. 115), va avea loc vernisajul acestei expoziții. Moderator va fi Tudor Zbârnea, directorul Muzeului de Artă al Moldovei, Chișinău.

  • Data: 14 dec. 2017 - 31 dec. 2017
  • Locație:Centrul de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.