Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „ORIZONT” semnată de Florin Pînzariu

05 iul. 2023 - 23 iul. 2023

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Artă, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași organizează în perioada 5 – 23 iulie 2023, la Palatul Culturii Iași, expoziția de grafică „Orizont” semnată de Florin Pînzariu.

            Expoziţia cuprinde lucrări de grafică realizate printr-o tehnică specifică, experimentală – grafică de șevalet transpusă pe hârtie termică. Alegând textura ca element principal de limbaj vizual, artistul urmărește să redea prin intermediul seriei de lucrări expuse, o anumită atmosferă, mijlocind totodată accesul la recuzita propriului său univers tactil.

Născut în 1969, Florin PÎNZARIU este în prezent lector universitar la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și abordează comunicarea vizuală atât din perspectiva tehnologiilor comunicaționale, cât și din cea a proiectării mesajului vizual. Obiectivul predilect este cel al adaptării grafismului la tehnici și tehnologii mai mult sau mai puțin grafice, uneori prin folosirea de mijloace sinestezice, asocieri, metonimii vizuale, cu scopul înțelegerii și simplificării mecanismului de codificare și decodificare realizat între creatorul de imagine și cititorul imaginii.

Întâlnim aceste preocupări atât în timpul cât și după absolvirea în 1996 a Academiei de Arte „George Enescu” din Iași, specializarea grafică, clasa prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu. Cei peste 20 de ani de activitate de coordonare derulată în mai multe tipuri de media, de la edituri, tipografii, advertising, cât și aplicații web, vor forma interesul acestuia pentru deslușirea arhitecturii mesajului vizual.

Invităm publicul să viziteze expoziția „Orizont”, a artistului Florin Pînzariu, organizată în Rotonda Muzeului de Artă, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

  • Data: 05 iul. 2023 - 23 iul. 2023
  • Locație:Palatul Culturii, Muzeul de Artă
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.