Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Minerale și asociații de minerale din Româniaˮ

19 iul. 2021 - 15 nov. 2021

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiuˮ din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldovaˮ Iași vă invită să vizitați, în perioada 22 iulie – 15 noiembrie 2021, expoziția „Minerale și asociații de minerale din Româniaˮ.

Rod al colaborării mai multor instituții de prestigiu de profil geologic din țară (Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Academia Română – Secția de Științe Geonomice; Universitatea din București – Facultatea de Geologie și Geofizică; Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași – Facultatea de Geografie și Geologie, Institutul Geologic al României – Muzeul Național de Geologie București), expoziția națională itinerantă face parte din proiectul cultural „Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european”, realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).
Acest proiect expozițional prezintă publicului o sută douăzeci și două de minerale și asociații de minerale emblematice spațiului mineralogic românesc care se disting prin forme, mărimi, asocieri nemaiîntâlnite în lume.
Un loc important îl ocupă mineralele descoperite pentru prima dată în România care exemplifică și promovează zestrea mineralogică a spațiului românesc, cu accent pe contribuția adusă de țara noastră la dezvoltarea patrimoniului mineralogic universal.

Vernisajul va avea loc joi, 22 iulie 2021, ora 11.00, la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiuˮ (Palatul Culturii Iași).
În deschiderea acestui eveniment va avea loc un microrecital de muzică renascentistă, susținut la lăută de profesor Cristian Lazăr de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilăˮ din Iași.
Expoziția „Minerale și asociații de minerale din Româniaˮ va putea fi vizitată, cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei, până la 16 noiembrie 2021, în spațiul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiuˮ, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

  • Data: 19 iul. 2021 - 15 nov. 2021
  • Locație:Palatul Culturii, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.