Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Jurnal de bord” a artistului Mircea Popițiu prezentată la Muzeul Unirii din Iași

06 aug. 2023 - 01 sept. 2023

Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în perioada 6 august – 1 septembrie 2023, expoziția de arte vizuale „Jurnal de bord”, semnată de artistul plastic Mircea Popițiu.

            Mircea Popițiu s-a născut în anul 1960, în comuna sălăjeană Bocșa. Deși chemarea spre artă nu a lipsit, a urmat studii tehnice. A absolvit, în anul 1986, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, urmând apoi o frumoasă carieră în domeniu. În paralel, a progresat în tainele artei ca autodidact, până când, ridicând ștacheta, a decis, cu modestie, să își asume responsabil treptele uceniciei academice în breasla picturii, la Universitatea de Vest din Timișoara, absolvind în 2011, Facultatea de Arte și Design. Până acum, palmaresul său însumează numeroase expoziții personale deschise în țară (Tulcea, Constanța, Arad, Timișoara, Deva, Hunedoara, Sibiu, Cluj-Napoca, București, Bistrița), dar și în străinătate (Belgia, Ungaria). De asemenea, are o bogată activitate de animator cultural, conducând la Deva, Galeria „EM Art” și revista culturală cu același nume.

            La Iași, lucrările artistului Mircea Popițiu pot fi admirate în cadrul expoziției „Jurnal de bord” etalată pe simezele Muzeului Unirii (Str. Alexandru Lăpușneanu nr. 14), de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet). Vernisajul va avea loc duminică, 6 august 2023, orele 15.00. Prezintă prof. univ. dr. Constantin Tofan.

  • Data: 06 aug. 2023 - 01 sept. 2023
  • Locație:Muzeul Unirii
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.