Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Deschis acum

A A A
Deficiențe de auz Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă”

16 dec. 2021 - 01 mai 2022

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează la Palatul Culturii din Iași, în perioada 16 decembrie 2021 – 1 mai 2022, expoziția „Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă”.

Pe parcursul expoziției, vizitatorul este pus în legătură directă cu creaţia materială a înaintaşilor, în cazul de faţă cu realizările, aparent modeste, dintr-un vast şi vechi domeniu: iluminatul artificial. Tema este ilustrată de o varietate de obiecte, precum: vetre, opaiţe, căţui, sfeşnice din lut, fier sau metale nobile, candele, lămpi pe gaz, candelabre și lampadare. Acest discurs muzeal include în mod logic prezentarea, în format fizic, a unor produse rezultate din activităţile agro-pastorale, aşa cum erau ceara şi seul, dar și a altor elemente pe care natura le-a oferit omului.

Expoziția, care prezintă piese ce provin din colecțiile următoarelor muzee din structura Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” și Muzeul Etnografic al Moldovei, poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet), cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Vernisajul va avea loc joi, 16 decembrie 2021, ora 14.00, la Muzeul de Istorie a Moldovei.

  • Data: 16 dec. 2021 - 01 mai 2022
  • Locație:Palatul Culturii Iasi, Muzeul de Istorie a Moldovei
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.