Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziția „Dacia – ultima frontieră a romanității”

21 nov. 2023 - 21 apr. 2024
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei are onoarea de a participa la expoziția „Dacia-ultima frontieră a romanității”, deschisă publicului în perioada 21 noiembrie 2023 – 21 aprilie 2024, la Museo Nazionale Romano – Terme di Diocleziano, din Roma – Italia.

Acest proiect expozițional de anvergură, menit să ofere o vizibilitate sporită culturii și istoriei României, este inițiat și coordonat de Muzeul Național de Istorie a României, implicând participarea a 47 de instituții de profil din întreaga țară.

Cele peste 1.000 de artefacte care compun expoziția vorbesc despre zorii culturii și civilizației europene, despre specificul local, dar și despre o lume ce a cunoscut conexiuni complexe. În acest context, publicul este invitat să admire un tezaur cultural de o importanță și o semnificație excepțională pentru popoarele noastre, precum și pentru viitorul nostru comun în Uniunea Europeană.

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Muzeul de Istorie a Moldovei, participă la această amplă expoziție cu o selecție de piese foarte valoroase, dintre care amintim o piesă unicat – fusaiola cu scriere runică de la Lețcani, jud. Iași, un tipar din marnă pentru turnarea cruciulițelor, un pumnal akinakis, dar și piese recent intrate în patrimoniul muzeului ieșean, precum colierul bastarnic de la Miroslava și statueta romană (Venus) de la Perieni.

Intrarea este gratuită pentru vizitatorii din România și Republica Moldova.

 

  • Data: 21 nov. 2023 - 21 apr. 2024
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.