Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Vezi toate Expozițiile

Expoziţia „Biserici Înlemnite – o cartare fotografică” semnată de Ovidiu Micşa

10 nov. 2022 - 15 ian. 2023
UPDATE Perioada de vizitare a expoziției a fost prelungită până la data de 15 ianuarie 2023.

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociaţia „Biserici Înlemnite”, organizează la Palatul Culturii, în perioada 12 – 15 ianuarie 2023, Expoziția „Biserici Înlemnite – o cartare fotografică”, semnată de arhitectul fotograf Ovidiu Micşa. Proiectul a fost demarat în cursul anului 2021, sub coordonarea Asociaţiei „ARHAIC”, fiind finanţat prin Timbrul de arhitectură al Ordinului Arhitecţilor din România, cu sprijinul O.A.R. – Filiala Timiş, al Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism Timişoara şi al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Expoziţia își propune să exploreze în imagini o serie de biserici de lemn din toată ţara, remarcabile atât prin elemente de arhitectură, cât şi prin componenta artistică, și constituie un semnal de alarmă asupra stării de conservare a acestor edificii, clasate sau neclasate ca monumente istorice.

Demersul de itinerare a expoziţiei fotografice vine ca o finalitate a proiectului „Biserici Înlemnite – Inventarierea bisericilor de lemn din România – proiect pilot: bisericile de lemn din judeţul Iaşi”, desfășurat în perioada iulie – decembrie 2022, sub egida Asociaţiei „Biserici Înlemnite”, finanţat prin Timbrul de arhitectură al Ordinului Arhitecţilor din România.

Evenimentul va reuni la Iaşi specialişti din domeniul patrimoniului construit, pentru a trasa concluziile acestui proiect, cu accent asupra problemelor întâmpinate pe teren referitoare la conservarea, restaurarea şi valorificarea acestor edificii de cult.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie 2022, de la ora 16.00, la Palatul Culturii, în Sala „I. D. Berindei” a Muzeului de Istorie a Moldovei. Expoziția va fi prezentată de arhitectul Vladimir Obradovici, de la Facultatea de Arhitectură a Universităţii „Politehnica” Timişoara.

Vă așteptăm cu drag!

  • Data: 10 nov. 2022 - 15 ian. 2023
  • Locație:Palatul Culturii Iași
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.