Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită la Muzeul „Poni –Cernătescu”

19 martie 2024 @ 10:00 - 11:00

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași vă invită marți, 19 martie 2024, ora 14.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” din cadrul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, la un nou spectacol de teatru a cărui regie este semnată de lect. univ. dr. Iuliana Moraru.

Organizat în cadrul Zilei Mondiale a Teatrului, evenimentul prezintă fragmente din piesa de teatru „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, în interpretarea Trupei „Euridice” constituite din elevi de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, coordonați de prof. Daniela Bahrin.

Piesa „Gaițele”, jucată inițial sub titlul „Cuibul de viespi” este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice. Prin virulența satirică și valoarea literară, creația reflectă clar o atitudine critică față de societatea vremii.

Intrarea la acest eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Sărbătorită în fiecare an pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial din 1961, de la Viena, şi a fost marcată pentru prima dată în 1962, în deschiderea Stagiunii Teatrului Naţiunilor, la Paris.

Detalii

Dată:
19 martie 2024
Oră:
10:00 - 11:00
Eveniment Category:
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.