Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Toamnă Româno-Italiană”, ediția a VIII-a

11 noiembrie 2023 @ 15:00 - 17:00

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită sâmbătă, 11 noiembrie 2023, ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași, la întâlnirea cu poeta Rodi Vinau, autoarea volumului bilingv de poezie „Nu ucide cuvântul/Non uccidere la parola”, eveniment organizat în cadrul proiectului „Toamnă Româno-Italiană”, ediția a VIII-a.
Traducătoarea Cătălina Frâncu și scriitorul Emilian Marcu vor prezenta volumul, iar microrecitalul la pian susținut de Tudor Florin Moraru, elev la Școala de pian a prof. Daniela Relea și student la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași – secția compoziție clasică, va completa programul acestei manifestări.
Evenimentul va fi moderat de editor Elena Leonte, gazda acestui eveniment fiind muzeograf Mihaela Tudose.
Organizatori: Asociaţia „Universul Prieteniei”, în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași.
„Toamnă Româno-Italiană”, proiect inițiat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași, a debutat în 2016, fiind conceput ca un duplex cultural desfăşurat la Torino, Ivrea, Milano, Roma şi la Iaşi, în parteneriat cu Consulatele de la Torino și Milano și cu Ambasada României în Republica Italiană. La ediția a VII-a, în 2022, a avut parteneri Academia României la Roma și Institutul Cultural Român, scopul proiectului fiind promovarea culturii şi a tradiţiilor româneşti, oferind astfel o identitate familiilor stabilite în diaspora italiană.

 

 

Detalii

Dată:
11 noiembrie 2023
Oră:
15:00 - 17:00
Eveniment Category:

Organizator

Asociaţia „Universul Prieteniei”, în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași

Loc de desfășurare

Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”
Strada Mihail Kogălniceanu nr. 11
Iași, Iași 700454 România
+ Hartă Google
Telefon:
+40 232 258 422
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.