Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Prelegere filosofică „Justețea și statul ideal în filosofia lui Platon”

23 martie 2024 @ 14:00 - 15:00

Seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” Filiala Iași continuă sâmbătă, 23 martie 2024, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” (str. Mihail Kogălniceanu nr. 7B).
De această dată, tema centrală aduce în prim plan „Justețea și statul ideal în filosofia lui Platon”, două aspirații ale oamenilor din toate epocile. Vă propunem o întâlnire cu unele idei extrase din dialogurile filosofului grec Platon, prin care să explorăm cum își reprezintă dreptatea și care ar fi unele principii propuse de el pentru a ajunge la o organizare politică mai bună.
Prezentarea va fi susținută de Marius Andro. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Detalii

Dată:
23 martie 2024
Oră:
14:00 - 15:00
Eveniment Category:
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.