Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Prelegere filosofică „Despre curaj”

29 iulie 2023 @ 14:00 - 17:30

Seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” Filiala Iași continuă sâmbătă, 29 iulie 2023, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” (str. Mihail Kogălniceanu nr. 7B).

De această dată, vă invităm la o prelegere dedicată filosofului renascentist Giordano Bruno. Vom parcurge pe scurt viața și opera sa pentru a extrage câteva idei despre curaj. Azi la fel ca întotdeauna, ne întâlnim adeseori cu una dintre cele mai problematice emoții – frica. Odată apărută în psihicul uman ea tinde să paralizeze, să oprească acțiunea. Pentru a o combate avem nevoie de curaj, o virtute dificil de dobândit, pentru că implică să o asociem cu prudența, cunoașterea și voința.

Vă așteptăm la Muzeul Memorial „Poni Cernătescu” Iași pentru a discuta despre aceste interesante subiecte. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

 „Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Detalii

Dată:
29 iulie 2023
Oră:
14:00 - 17:30
Eveniment Category:

Organizator

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”

Loc de desfășurare

Muzeul „Poni-Cernătescu”
Str. Mihail Kogalniceanu Nr. 7B
Iași, Iași 700454 România
+ Hartă Google
Telefon:
+40 232 267 759
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.