Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Pe 18 mai 2024 sărbătorim cu acces gratuit Ziua Internațională a Muzeelor

18 mai 2024 @ 10:00 - 17:00

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași va funcționa în data de 18 mai 2024 cu program normal, oferind publicului acces gratuit pentru a marca ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR.

Instituită de ICOM în 1977 și constituind un reper la nivel global, Ziua Internațională a Muzeelor a fost sărbătorită în 2023 de 37.000 muzee din 158 de țări din întreaga lume. Tema aleasă pentru acest an, „Muzee, educație, cercetare”, evidențiază rolul esențial pe care instituțiile culturale îl au în crearea și consolidarea unei societăți bazate pe cunoaștere, în furnizarea de experiențe care contribuie la formarea de caractere și la crearea de comunități responsabile și informate.

Astfel, vizitatorii sunt așteptați între orele 10.00 – 17.00 (cu acces până la 16.30) în Iași, la Palatul Culturii, unde vor putea vizita Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei și Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, dar și la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 11) și Muzeul „Poni-Cernătescu” (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 7B), precum și la muzeele de pe teritoriul județului: Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni, Muzeul Viei și Vinului de la Hîrlău.

De asemenea, precizăm că în acest an Complexul Muzeal Național „Moldova” NU PARTICIPĂ la Noaptea Muzeelor, toate obiectivele muzeale componente ale instituției fiind închise.
Suntem aici pentru publicul vizitator pe durata programului standard de vizitare.
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.