Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Parsifal, arhetipul cavalerului” – Prezentare și discuție filosofică

11 mai 2024 @ 14:00 - 15:00

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” – Filiala Iași, vă invită sâmbătă, 11 mai 2024, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” din Iași (str. Mihail Kogălniceanu, nr 7B), la prezentarea filosofică intitulată „Parsifal, arhetipul cavalerului”.
Din ciclul legendelor despre Regele Arthur și Cavalerii Mesei Rotunde, Parsifal apare ca o figura centrală, cavalerul prin excelență, cel care va ajunge la Graal.
Cu acest prilej, vă invităm la Muzeul „Poni-Cernătescu” din Iași (str. Mihail Kogălniceanu, nr 7B), la o discuție despre unele caracteristici ale arhetipurilor cavalerului și doamnei, precum și o reflecție despre cum ar putea virtuțile urmărite de ei – curtoazia, onoarea, curajul și justețea să ne inspire în momentul prezent.
Prezentarea va fi susținută de Marius Andro. Intrarea la acest eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Detalii

Dată:
11 mai 2024
Oră:
14:00 - 15:00
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul „Poni – Cernătescu”
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.