Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Palatul Culturii din Iași – câștigătorul categoriei Atracții Cultural-Educative la Gala „Destinația Anului 2023”

28 aprilie 2023 - 24 mai 2023

Gala „Destinația Anului 2023” a reunit joi, 27 aprilie 2023, la Sala „Voievozilor” de la Palatul Culturii, reprezentații a numeroase destinații turistice din România. Printre laureații acestei ediții, Palatul Culturii din Iași a fost desemnat câștigătorul locului I la categoria Atracții Cultural-Educative.
„Felicitări tuturor participanților și premianților! Este un moment în care ne-am reunit din toate colțurile țării, pentru a celebra împreună frumosul, calitatea și creativitatea. Suntem onorați că Palatul Culturii este câștigător al acestui important premiu, o dovadă vie a faptului că monumentele trăiesc prin modul în care sunt percepute de membrii comunității. De aceea aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au votat Palatul Culturii și, de asemenea, juriului și organizatorilor. Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm, ori de câte ori aveți ocazia, să ne vizitați”, a spus drd. Valentina Druțu, manager interimar al Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Principala atracție și simbolul absolut al Iașului, Palatul Culturii reprezintă astăzi sediul a patru muzee de talie națională – Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” – precum și al Centrului de Cercetare și Conservare-Restaurare a Patrimoniului, reunite sub titulatura Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași.

Recunoscut ca efigie a orașului Iași, Palatul proiectat de I. D. Berindei în stil neogotic și construit între anii 1906 și 1925 peste ruinele fostelor Curți Domnești medievale, menționate documentar prima dată în 1434, impresionează astăzi poate mai mult ca oricând, și captează în egală măsură atenția ieșenilor și a călătorilor aflați în trecere prin această parte a țării.
Destinațiile turistice câștigătoare au fost desemnate în urma celor peste 300 de mii de voturi exprimate de public, precum și în urma votului unui juriului format din peste 100 de experți în turism.
Lista câștigătorilor, pe site-ul www.destinatiaanului.ro

Detalii

Începe:
28 aprilie 2023
Se termină:
24 mai 2023
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , ,
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.