Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Eveniment omagial Giacomo Puccini

7 aprilie 2024 @ 12:00 - 14:00

Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, invită publicul duminică, 7 aprilie 2024, de la ora 12.00, la un eveniment literar-muzical, dedicat compozitorului italian Giacomo Puccini.

Anul 2024 este consacrat acestei mari personalități, de la moartea căruia se împlinesc 100 de ani. Promotor al curentului verist, ecou postromantic al operei italiene, Giacomo Puccini este unul dintre puținii compozitori a căror creație figurează, aproape integral, în repertoriul permanent al teatrelor lirice din întreaga lume.

Evenimentul debutează cu incursiuni din viața și opera compozitorului, prezentate de scriitoarea Nina Gonța și de elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” din Iași, momentul fiind urmat de un recital muzical, susținut de soprana Alice Andreea Maftei și tenorul Paul Celmare, acompaniați la pian de Ioana-Laura Turtă-Timofte.

Programul evenimentului, moderat de Ana Ștefănică și Paul Celmare, cuprinde, de asemenea, momente literar-muzicale susținute de:
– Cenaclul literar-artistic „Vocea generațiilor” din Chișinău – Republica Moldova (coordonat de scriitoarea Ana Onică);
– Cenaclul literar „Poesis” din Săveni, județul Botoșani (coordonat de poeta Mirela Butacu);
– Grupul vocal „Noi” (coordonator artistic: Ana Ștefănică).

Organizatorul evenimentului este Cenaclul literar-muzical „Lira Prutului” din Iași, care are ca obiectiv principal unirea tuturor oamenilor de creație de pe cele două maluri ale Prutului, prin artă și promovarea muzicii de calitate în rândul tinerilor.

Detalii

Dată:
7 aprilie 2024
Oră:
12:00 - 14:00
Eveniment Category:
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.