Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum
Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum
Volumele sunt ilustrate de graficianul Mircea Boiţă, cel care a semnat grafica pentru toate cele şase volume ale colecţiei. Volumul I, „Cuget”, nu a trecut neobservat de critica şi concursurile editoriale, el fiind premiat anul trecut la Târgul de carte „Zilele recoltei editoriale”, ce a avut loc în octombrie, la Iaşi.
Apărute în condiţii grafice excelente, cărțile vor fi prezentate de critici literari, poeţi cunoscuţi ai Iaşului, precum şi de câţiva prieteni de suflet ai poetului: Vasile Arhire, Livia Iacob, Adi Cristi, Daniel Corbu, Vasile Largu, Doina Popovici, Eugen Puiu şi Constantin Rusu. Momentul, moderat de Paul Gorban, se anunţă a fi nu doar unul poetic, ci un adevărat maraton cultural, fiind asigurat şi un intermezzo muzical oferit de grupul Fraţii Mandache. Astfel, la flaut va interpreta Bianca Budeanu, la pian Andreea Moroșanu, iar la voce și vioară, Maria Rădeanu.
Petru Burlacu s-a născut în comuna Gropniţa, judeţul Iaşi, la 20 octombrie 1950. În 1969 a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Iaşi. A urmat doi ani la ISE, apoi a „rătăcit” puţin şi la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Aşa cum spune el însuşi, a revenit în ultimă instanţă la prima dragoste: sportul şi poezia, la IEFS, din cadrul Universităţii Bacău, pe care l-a absolvit în 1976. Scrie poezie din anii de facultate, perioadă în care a frecventat şi câteva cenacluri renumite, atât ca poet, dar mai ales ca folkist.
A publicat câteva poeme în presa vremii, dar aproape 30 de ani a ţinut secretă pasiunea pentru poezie, scriind în tot acest timp peste 800 de pagini. În 2017 debutează în volum, la editura „Zona Publishers” din Iaşi, cu placheta de versuri „Cuget”, din seria „Cugetă şi râzi”, pentru care primeşte premiul editorial la Târgul de carte „Zilele recoltei editoriale” de la Iaşi. În 2017 a mai publicat volumele de versuri: „Cuget şi râd”, „Râd şi cuget”, iar în 2018 volumele de poeme „Acorduri şi Gânduri la sfârșit de mileniu”, titluri bine receptate de critica literară.
Intrarea la acest eveniment este liberă.