Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Corul Național de Cameră al Republicii Moldova în concert la Palatul Culturii

12 iunie 2024 @ 18:00 - 19:00

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Sala cu Orgă din Republica Moldova, invită publicul la un concert ce va avea loc miercuri, 12 iunie 2024, ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii.

Evenimentul muzical intitulat Divertisment coral va fi susținut de Corul Național de Cameră al Republicii Moldova, condus de Ilona Stepan. Programul va include melodii din creația compozitorilor: Edvard Grieg, Claude Debussy, Maurice Ravel, Gabriel Fauré, Roland Gutierrez, Antonio Jose, Manuel Busto, Cesar Canovas, Pamela Baskin-Watson, Tudor Chiriac.

Sala cu orgă, situată pe Bulevardul Ștefan cel Mare nr. 81 din Chișinău, Republica Moldova, este un monument de arhitectură și utilizat ca sală de concerte. Edificiul se impune prin forme monumentale, realizate preponderent în stil clasic, îmbinate cu unele elemente de artă romantică. Cupola și grupurile sculpturale imprimă clădirii o expresivitate artistică, iar orga instalată în anii ‘70 ai secolului trecut îi sporește faima. Construită de firma „Rieger-Kloss” din orașul ceh Krnov, orga electromecanică, care a răsunat pentru prima dată la 15 septembrie 1978, are dimensiuni medii și cuprinde circa 4000 tuburi, de la 15 cm până la 5,5 m, dispuse în 56 de registre.

Invităm așadar publicul iubitor de muzică clasică, la Palatul Culturii, la un eveniment artistic de cea mai înaltă calitate.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Dată:
12 iunie 2024
Oră:
18:00 - 19:00
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Palatul Culturii – Sala „Henri Coandă”
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.