Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum
Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum
Programul muzical va cuprinde lucrări de Manuel de Falla, Gaspar Cassadó, Bohuslav Martinů, Johan Halvorsen, Isaac Albéniz, Francisco Tárrega, Enrique Granados.
Locurile în care susținem concerte sunt reprezentative pentru esența SoNoRo Conac și pentru ce ne-am propus încă de la început prin această inițiativă: readucerea muzicii de cameră în locurile pentru care a fost menită, celebrarea unor puncte importante în istoria arhitecturii din țara noastră, iar, de anul acesta, și salvarea acelor monumente ce se pot pierde din cauza unor circumstanțe nefavorabile – Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului Sonoro.
Ce realizează Asociația SoNoRo prin programul SoNoRo Conac este să ne facă să ne reîndrăgostim de orașele noastre, de satele sau localitățile din România profundă, prin descoperirea unor bijuterii arhitecturale. Și face asta într-un mod fermecător, adunându-ne în jurul muzicii, făcându-ne curioși și deschiși să explorăm aceste spații și istoria lor – fie că vorbim de conace, palate, biserici – multe dintre ele căzute în uitare sau complet necunoscute. Este un prim pas necesar pentru a ne implica în refacerea patrimoniului construit și a memoriei acestor locuri. Poate muzica, cultura în general, să ne facă să iubim mai mult clădirile istorice și să ne implicăm pentru a le salva? Noi credem, împreună cu partenerii noștri din această campanie, că introducerea lor în circuitul cultural este singura cale de a le reda adevărata valoare – Flavia Popa, Secretar General, BRD Groupe – Societé Generale.
Palatul Culturii din Iași este cea mai însemnată creație a arhitectului român I.D. Berindei, format la școala pariziană. Construit în stil neogotic, palatul se înalță, în parte, peste ruinele curților domnești medievale, menționate documentar începând cu 1434. A fost inaugurat în 1925, iar pentru decorațiunile din interior s-a folosit în premieră un material brevetat de Henri Coandă, denumit bois-ciment, care imită lemnul de stejar.
Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.
Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: www.sonoro.ro
Pentru acreditări și mai multe informații despre SoNoRo Conac:
Mihaela Mureșanu Tăut
mihaela@whitewords.ro
0751 078 152