Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Concert la Palat: „The Ones Vocal Artists”

30 aprilie 2024 @ 19:00 - 20:00

Ateneul Național din Iași alături de Palatul Culturii vă invită să fiți alături de noi într-o nouă serie de experiențe unice dedicate iubitorilor de muzică de calitate, într-un cadru elegant și în compania extraordinară a unor interpreți de excepție.

Continuăm seria concertelor desfășurate în Holul de Onoare al Palatului Culturii – Marți, 30 aprilie 2024, ora 19.00, cu The Ones.

Biletele online pot fi achiziționate de pe site-ul organizatorului principal:

Concert la Palat: The Ones

Grupul „The Ones”, pe numele său întreg „The Ones Vocal Artists”, a luat ființă la începutul anului 2023, la inițiativa unor studenți și absolvenți ai Facultății de Interpretare și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Numele grupului provine de la ideea că fiecare voce este unică, având un colorit aparte și o putere de expresie plenară prin cânt.

De asemenea, denumirea sugerează și faptul că membrii grupului doresc să aducă o scânteie de originalitate și un suflu nou în cadrul repertoriului și stilului coral românesc. Grupul variază numeric, de la 8 la 36 de persoane, fiind compus din profesioniști ai artei cântului, membri ai unor distinse instituții precum Opera Națională Română Iași, Filarmonica „Moldova” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, dar și persoane fără studii muzicale, pasionate de muzica corală. Pe membrii „The Ones” îi unește experiența și dragostea pentru cântul vocal, dar și prietenia, bucuria și disciplina, așa cum ne mărturisesc ei, lucruri care nu trebuie să lipsească din cadrul oricărei formații corale. Aceștia au ca scop cultivarea frumosului în muzică, revigorarea repertoriului coral academic și promovarea păcii, credinței și prieteniei.

Alexandru SEMENIUC este unul dintre cei mai apreciați tineri dirijori și compozitori români ai momentului. Este licențiat și absolvent de master al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie” și student al secției Dirijat Cor Academic din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iași, clasa profesorului Bogdan Cojocaru. În anul 2023, în calitate de dirijor al Coralei „Ciprian Porumbescu”, a reușit o premieră istorică pentru un cor mixt din România câștigând două medalii de aur la World Choir Games în Coreea de Sud.

Activitatea profesională a tânărului dirijor se remarcă prin valoroase premii naționale și internaționale. A participat la numeroase masterclass-uri și cursuri dedicate artei dirijorale. De asemenea, a obținut burse Erasmus+ de specializare în Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Irlanda, Taiwan, dintre instituțiile colaboratoare putem remarca „Oxford University” sau „Yale University”.

Detalii

Dată:
30 aprilie 2024
Oră:
19:00 - 20:00
Eveniment Category:
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.