Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Concert la Palat: Marina Porumb, Gabriel Bîrjovanu, Ina Cristea

30 iulie 2024 @ 20:00 - 21:00

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Ateneul Național din Iași, vă invită să participați la o serie de experiențe unice, dedicate iubitorilor de muzică de calitate, într-un cadru elegant și în compania extraordinară a unor interpreți de excepție.

Continuăm seria concertelor desfășurate la Palatul Culturii, de această dată în Sala „Henri Coandă”, marți, 30 iulie 2024, de la ora 20.00, cu un recital vocal-instrumental, susținut de soprana Marina Porumb, tenorul Gabriel Bîrjovanu și pianista Ina Cristea.

Soprana Marina Porumb este absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, secția Canto Clasic, la clasa prof. univ. dr. Ada Burlui. Pe parcursul activității sale artistice a urmat cursuri de măiestrie vocală cu prof. dr. Theodore Coresi și prof.univ. dr. Eleonora Enăchescu. Soprana a colaborat cu Opera Națională Română din Iași și a susținut numeroase recitaluri  în cadrul a numeroase evenimente organizate de instituții de cultură, muzee, biblioteci din Iași.

Cu o carieră de peste 20 de ani pe scena teatrului liric, tenorul Gabriel Bîrjovanu a fost artist liric al Operei Naționale din Iași și al Operei Naționale Norvegiene din Oslo. Pe parcursul activității sale de artist liric, tenorul a evoluat în peste 1700 de spectacole de operă și concerte simfonice sub bagheta unor mari dirijori precum, Antoni Pappano, Zubin Mehta, Riccardo Muti. În decembrie 2023, și-a făcut debutul pe scena ONRI în rolul Gabriel von Eisenstein din opereta „Liliacul” de Johann Strauss fiul.

Pianista Ina Cristea este în prezent este lect. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, profesor de pian și interpret vocal. Pasionată de jazz, a făcut parte din Clubul de Jazz al Casei de Cultură a Studenților și, sub tutela profesorului Romeo Cozma, a participat la festivaluri studențești, concertând în Iași, Sibiu și Cluj. Are în palmares premii la Festivalul-Concurs „Crizantema de Aur”, atât la secțiunea Interpretare muzicală, cât și la cea de Creație, unde a prezentat piese compuse de regretatul compozitor Titel Popovici. În anul 2013 a colaborat cu Tierra Sin Pan, susținând concerte în Iași și bucurându-se de descoperirea unei noi pasiuni – muzica lui Piazzola.

În program:

Aria Vissi d’arte, vissi d’ amore (Tosca) din opera Tosca de G. Puccini
Aria Quando me’n vo (Musetta) din opera La Bohème de G. Puccini
Aria O mio babbino caro (Lauretta) din opera Gianni Schicchi de G. Puccini
Arie Vilja (Hanna Glavary) din opereta Văduva veselă de Fr. Lehar
Aria Meine Lippen sie Kussen so heiss (Giuditta) din opereta Giuditta de Fr. Lehar
Duet O soave fanciulla (Mimi – Rodolfo) din opera La Bohème de G. Puccini.

Detalii și bilete, pe site-ul organizatorului principal,  Ateneul Național din Iași, aici:

Concert la Palat | Recital vocal-instrumental | Marina Porumb | Gabriel Bîrjovanu | Ina Cristea

Detalii

Dată:
30 iulie 2024
Oră:
20:00 - 21:00

Organizator

Ateneul Național Iași

Loc de desfășurare

Palatul Culturii Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.