Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Concert la Palat: Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și prietenii săi

18 iunie 2024 @ 20:00 - 21:30

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Ateneul Național din Iași, vă invită să participați la o serie de experiențe unice dedicate iubitorilor de muzică de calitate, într-un cadru elegant și în compania extraordinară a unor interpreți de excepție.

Continuăm seria concertelor desfășurate în Holul de Onoare al Palatului Culturii – marți, 18 iunie 2024, ora 20.00 cu Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și prietenii săi.

Invităm publicul la… Jazzparale!

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, împreună cu partenerii săi de scenă, Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție) invită publicul din România la o nouă ediție a Turneului Național ”Flautul Fermecat” și, totodată, lansează pe piața muzicală un nou spectacol denumit Jazzparale.

Turneul începe la Caracal (6 iunie), ajunge la București (9 iunie), Deva (10 iunie), Bistrița (11 iunie), Iași (18 iunie) și se încheie la Sibiu (6 iulie).

Plecând de la muzica lui Mozart și Beethoven, artiștii aduc în fața publicului prelucrări sau piese inspirate din muzica celor doi corifei ai Clasicismului, precum și hituri ale muzicii tradiționale americane sau românești, într-un original melanj de jazz simfonic, jazz clasic, jazz contemporan și jazz ”agricol”, în care ritmurile de geamparale și călușari au menirea de a încinge spiritele.

Leonard Bernstein, Leroy Anderson, Dave Brubeck, Christoph Keller sau Johnny Răducanu alcătuiesc un periplul muzical de neuitat, în care publicul va fredona, va dansa și, mai ales, va pleca mai bogat, cu jazzparalele întipărite în memoria afectivă.

Vraja flautului de aur Muramatsu la care cântă Ion Bogdan Ştefănescu s-a multiplicat în ultimul deceniu şi mai bine fie într-un mai mult sau mai puţin cuminte interpret de muzică de cameră, acompaniat de pian, fie într-un ansamblu compus exclusiv din flaute de toate mărimile, de la flautul bas până la piculină, acoperind ambitusul unei orchestre, care poartă numele FLAUT POWER, fie a invitat alături de el un chitarist virtuoz, sau un maestru al acordeonului. Povestea este spusă în fiecare an în felurite moduri atractive de cavalerul flautului, Ion Bogdan Ştefănescu, solist al Filarmonicii „George Enescu” şi profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică București, întotdeauna în căutarea a altceva, altcumva, altundeva.

Mai multe informații găsiți pe www.flautuldeaur.ro

Bilete online, pe site-ul organizatorului: Ateneul Național Iași

Detalii

Dată:
18 iunie 2024
Oră:
20:00 - 21:30
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Palatul Culturii Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.