Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Deschis acum
Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași vă invită în data de 2 iulie 2022, la Palatul Culturii, unde pe parcursul zilei publicul va putea viziona expoziția Wavefor Me. Parte integrantă a proiectului lansat, în februarie 2022, de Asociația VAR Cultural din România, expoziția reunește creațiile tinerilor cu deficiențe de auz din țară și din străinătate, create în timpul workshop-urilor de arte vizuale derulate în cadrul acestui proiect internațional dedicat promovării potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz, purtători de implant cohlear/proteze auditive – WaveforMe. Curatorul acestei expoziții este artistul Andu Dumitrescu.
„Lipsa auzului NU este invizibilă”. Asta declară într-un desen unul dintre cei 40 de tineri hipoacuzici care au participat la proiectul WaveforMe. Acești tineri artiști debutanți cu vârste între 12 – 27 de ani din Iran, India, Ucraina, SUA, Filipine și România au format, fără să știe, o comunitate artistică distinctă care nu este unită de dizabilitatea lor, ci de temele comune, de dorința de incluziune, fiind în aceeași măsură preocupați de chestiunile esențiale vârstei lor: familia, prietenii, prima iubire, apropierea de natură, hobby-uri, dar și pasiuni care pot deveni profesii – Andreiana Mihail, galerist, promotor cultural.
De asemenea, în acest cadru va fi proiectat filmul de mediu metraj „Amprenta sunetului”, o producție realizată în anul 2021, prin participarea activă a 29 de tineri hipoacuzici, – proiect realizat cu sprijinul Fundației pentru Comunitate și MOL România, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor.
Asociația VAR Cultural din România este o organizație cu o vastă experiență în implementarea și dezvoltarea proiectelor cu un puternic caracter socio-cultural.
Partenerii acestui proiect, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sunt: Asociația Națională a Persoanelor cu Deficiențe de Auz din România Ascultă Viața, „Federația Europeană a Părinților copiilor cu deficiențe de auz” (FEPEDA), Asociația „Audiosofia”, „Forumul de Cercetare în Imigrare” (IRF) Washington D.C., Perspective pentru copiii hipoacuzici, Asociația Koala Reabilitare Auditiv Verbală, Aures Foundation, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, Asociația Hermes pentru Arta Contemporană (Galeria Calpe) Timișoara, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Galeria „ATELIER 030202″ București, B-Critic, București FM, IQads, MODERNISM, Propagarta, Revista Cultura, Radio România Cultural, VIVA FM.