Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Dialog filosofic HARAP ALB. Călătorie inițiatică

17 ianuarie 2023 @ 12:00 - 21 ianuarie 2023 @ 19:00

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” Filiala Iași organizează sâmbătă, 21 ianuarie 2023, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” (Str. Mihail Kogălniceanu Nr. 7B, Iași) un alt eveniment din seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică. De această dată, publicul este provocat la o conversație filosofică pornind de la povestea „Harap Alb”, creația scriitorului Ion Creangă.

Harap-Alb, este una dintre cele mai reprezentative povești despre drumul eroului din folclorul românesc. Fie că sunt copii, adolescenți sau adulți, toți cei care o citesc pot găsi în ea ceva care să inspire, pentru că include majoritatea arhetipurilor aflate în profunzimea psihicului uman. Plecarea de acasă, prietenia, învingerea dificultăților, dragostea, moartea și renașterea sunt doar câteva dintre situațiile din viață pe care toți le vom întâlni la un moment dat. Povestea ne pregătește pentru ele, ne oferă acele elemente care să ne ajute să recunoaștem ceea ce trăim, să învingem frica și să fim victorioși în marea aventură a vieții.

Vă invităm, așadar, la o prezentare și discuție filosofică susținută de Marius Andro, director Asociația „Noua Acropolă” Filiala Iași.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Detalii

Începe:
17 ianuarie 2023 @ 12:00
Se termină:
21 ianuarie 2023 @ 19:00

Organizatori

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”
Asociația „Noua Acropolă” Filiala Iași

Loc de desfășurare

Muzeul „Poni-Cernătescu”
Str. Mihail Kogalniceanu Nr. 7B
Iași, Iași 700454 România
Telefon:
+40 232 267 759
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.